Tech

Szakadékba vezetett egy férfit a Google Térkép

Illusztráció: paul mansfield photography / Getty Images
Illusztráció: paul mansfield photography / Getty Images

Egy 47 éves, kétgyermekes családapa 2022. szeptember 30-án éppen hazafelé tartott lánya kilencedik születésnapjáról, amikor a Google Maps azt javasolta neki, hogy az autójával hajtson át egy 2013-ban összeomlott hídon. A férfi egy 6 méteres zuhanás után életét vesztette, a család pedig a napokban pert indított a Google ellen az eset miatt – írja a Gizmodo.

A férfi özvegye elmondása szerint a család az eset előtt nem sokkal költözött Floridából az észak-karolinai Hickoryba, így nem ismerték még az utakat, ezért tudta megtéveszteni a családfőt a GPS. A helyszínelő rendőrök szerint ráadásul a hídon egyáltalán nem voltak figyelmeztető jelzések, amelyek megakadályozhatták volna Philip Paxson balesetét. A család ügyvédje jelezte, Hickory lakosai a tragédiát megelőzően évekig kérték, hogy javítsák meg, vagy torlaszolják el az utat, azonban kéréseiknek senki nem tett eleget.

A gyermekeim még mindig azt kérdezgetik, hogyan halhatott meg az apukájuk, én pedig nem találom a szavakat. Érthetetlen, hogy a felelősök hogyan lehetnek ennyire kevéssé tekintettel az emberi életre

— írta a keresetben a férfi özvegye, aki szerint a Google-t különös felelősség terheli, mivel a híd összeomlása után évekig nem frissítették a térképet, ami akár még több ember halálához is vezethetett volna.

A Google szóvivője, José Castañeda részvétét fejezte ki a család felé, és elmondta, az a céljuk, hogy mindenkinek pontos útvonalinfókat biztosítsanak. Ezzel azonban nincs vége az ügynek, a Google mellett ugyanis a híd tulajdonosaiként számon tartott két férfit is megnevezték a keresetben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik