Tech

Ezeket az új emojikat kapjuk meg 2024-ben

Getty Images
Getty Images
Véglegesedett a lista, leghamarabb jövőre használhatjuk majd őket.

Az Unicode Consortium minden évben új hangulatjelekkel bővíti az immár 3500-nál is több emojit tartalmazó kínálatot, ami – többek közt – minden okostelefonon elérhető, és a nonprofit szervezet a napokban véglegesítette az Emoji 15.1 szabványt, így már biztosan tudható, 2024-ben milyen újdonságokkal bővül már most is bőséges kínálat.

118 hangulatjelről van szó, de ezek közül csak néhány vadonatúj, például a fejrázós arc, a főnix, a lime, a gomba, az elszakított lánc és a gendersemleges családok. Ezek mellé érkezik 108 olyan emoji, ami már valamilyen létező grafika új verziója, olyan hiánypótló megoldások, mint például a sétáló és futó (illetve egyéb mozgást imitáló) ikonok jobbra haladó változatai – merthogy jelenleg csak balos verziókat használhatunk.

The Unicode Consortium

Bár az új jelek listája már végleges, a különböző platformoknak (mobil operációs rendszerek, különböző közösségi oldalak, mindenféle üzenetküldő szolgáltatások stb.) kell némi idő, míg megalkotják a saját dizájnjukhoz passzoló verzióikat, így leghamarabb valamikor 2024-ben találkozhatunk az új emojikkal, addig be kell érnünk azzal a közel 4000 darabbal, ami most a rendelkezésünkre áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik