Tech

Az ASUS megalkotta a fenntarthatóság és az innováció tökéletes egyvelegét

Asus
Asus
A Zenbook S 13 OLED nagyszerű teljesítményt, egésznapos üzemidőt és kiváló képernyőt kínál egy mindössze 1kg-os készülékben.

Az igazán jó laptopok esetében a hordozhatóság mellé kompromisszummentes teljesítmény és egésznapos üzemidő társul, ám viszonylag ritka az, amikor a három fő szempont ilyen magas szinten találkozik és jó néhány extrával egészül ki. A mindössze 1cm vékony és alig 1kg súlyú ASUS Zenbook S 13 OLED azonban káprázatos OLED kijelzővel, újgenerációs hardverekkel és rengeteg egyedi megoldással mutatja meg, hogy minimális környezeti hatás mellett is lehet kiemelkedő laptopot alkotni.

Fenntartható tökéletesség

Az ASUS rendkívül komoly fenntarthatósági célokat tűzött ki, melyeket a legújabb modellek tökéletesen leírnak. A legújabb Zenbook modellek tervezésénél a környezettudatos anyaghasználat volt az egyik legfontosabb szempont, ám ezzel együtt a minőségben nem engedtek kompromisszumot a mérnökök. Ez a kettős irány hozta magával a Zenbook S 13 OLED rendkívül különleges belső és külső megoldásait. A különleges bazaltszürke (Basalt Gray) és a már jól ismert éjkék (Ponder Blue) színeket a természet ihlette, a gyártási folyamatok megreformálása pedig annak védelmét szolgálja. A tartós magnézium-alumínium ötvözetből készült készülékházat a speciális eljárással készülő, minden esetben egyedi dizájnt eredményező alumínium-oxid kerámia fedlap teszi egyedivé, melynek nincs párja a piacon.

Asus

Az ASUS-exkluzív eljárás nem igényli nehézfémek, erős savak vagy szerves vegyületeket használatát, az árnyalatok, a porozitás és a textúra további finomhangolása pedig hő és elektromosság segítségével történik, ami garantálja, hogy minden egyes modellnél más és más lesz a végeredmény, tehát nem létezik két teljesen egyforma Zenbook S 13 OLED. A komponensek élettartamuk végét elérve teljes mértékben újrahasznosíthatók, ahogy a felelősségteljesen kezelt erdőkből, ellenőrzött faanyagból és újrahasznosított forrásokból készült csomagolás is.

A hangszórók és billentyűsapkák óceánokból kinyert, illetve fogyasztóktól visszagyűjtött, majd újrahasznosított műanyagból formálódtak, a váz kialakításához pedig újrahasznosított posztindusztriális alumíniumot használtak a mérnökök, így a Zenbook S 13 OLED a valaha készült legkörnyezetbarátabb Zenbook és példát mutat az egész piac számára. Mindezek mellett a laptop bizonyítottan készen áll az egésznapos használatra, hiszen rengeteg másik ASUS modellhez hasonlóan megfelel a szigorú amerikai MIL-STD-810H katonai szabványnak, mely azt is jelenti, hogy 12 szigorú tesztelési módszernek és 26 kemény vizsgálati eljárásnak alávetve sem rezzent.

Asus

Kompromisszummentes teljesítmény, határtalan szórakozás

A légies kialakítás ellenére a Zenbook S 13 OLED sokoldalúságát a legmodernebb hardverek, a kiváló csatlakoztathatóság és a csodás OLED kijelző garantálja. A 13. generációs Intel® Core™ i7-es processzor elődjeinél nagyobb teljesítményre és hatékonyabb energiafelhasználásra képes, így a kitartó munka után az egésznapos szórakozás is garantált. A 85%-os kijelző-készülékház arány és a 16:10-es képarány teret enged a vadonatúj ASUS Lumina OLED kijelzőnek, mely színhű megjelenítésével akár a professzionális munkához is kiváló, a Dolby Vision támogatás pedig a Dolby Atmos hangrendszerrel párosítva korábban nem tapasztalt tartalomfogyasztási élményeket ígér.

Az ultragyors Thunderbolt 4-es USB-C csatlakozók nem csak rengeteg kiegészítőnek adnak helyet, hanem a gyorstöltést is támogatják, mellyel akár 49 perc alatt 70%-ra tölthető a laptop. A készülék oldaláról nem maradt le a klasszikus USB-A és 3,5mm-es jack-csatlakozó melyeket még egy HDMI port egészít ki, így a Zenbook S 13 OLED minden otthoni és irodai környezetre felkészült. Az online megbeszélések vagy családi és baráti értekezések során a Full HD-s, Windows Hello támogatással is rendelkező ASUS AiSense kameratechnológia és az AI zajszűrés biztosítja a kristálytiszta kép- és hangélményt.

A már Magyarországon is elérhető, ultravékony és szuperkönnyű Zenbook S 13 OLED tökéletes választás a rohanó mindennapokra és az azokat követő csendesebb estékre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik