Tech

Elképesztő funkciókat ígér az új GoPro akciókamera

GoPro
GoPro

A GoPro szeptember 6-án hivatalosan is bemutatta az elődmodellhez képest akár kétszeres üzemidővel bíró új akciókameráját, a HERO12 Black-ket. A gyártó ígérete szerint 5.3K és 4K HDR videófelvételre is képes lesz a kütyü, valamint vezetéknélküli audió támogatást, illetve új, erőteljes kamerafunkciókat is kapott.

A vállalat legújabb zászlóshajója 1/1,9″-os, extra nagy 8:7-es érzékelővel kerül piacra, ami lehetővé teszi a függőleges 9:16, szélesvásznú 16:9, hagyományos 4:3 vagy 8:7 teljes képarányú videók rögzítését. Emellett támogatja a vezeték nélküli hangátvitelt az Apple AirPods és egyéb Bluetooth audió eszközök, például fülhallgatók, fejhallgatók és mikrofonok számára, így sokkal könnyebb lehet a vlogolás. Az új funkcióknak köszönhetően pedig optimalizált fájltömörítést, nagyobb kontrollt és jobb színhűséget kapunk, ami sokat segíthet az utómunkák során.

További jó hír, hogy a a HERO12 Black a rögzítőfülek mellett mostantól 1/4-20-as rögzítőmenettel is rendelkeznek, így a HERO12 Black kompatibilis a szabványos kamerarögzítésekkel és tartozékokkal.

A 21 éves tapasztalattal bíró GoPro vállalat új modelljének képességeinek izgalmas része az új Max Lens Mod 2.0 kiegészítő is, amely 4K felbontás és 60 képkocka/másodperc felvétel mellett az egyik legszélesebb, 177 fokos látómezőt tesz lehetővé. A Max Lens Mod 2.0 elődjénél kétszer karcállóbb üveggel, illetve tartós, hidrofób lencsebevonattal rendelkezik, amely felszínéről elvezeti a vízcseppeket.

GoPro

A HERO12 Black 8x-os lassításra képes egészen 2,7K felbontásig, 4K-ban pedig 120 képkocka / másodperc sebességgel tud felvételeket készíteni a 4x-es lassításhoz. A videókból 24,7 megapixeles képkockákat tud kiemelni, fotó módban pedig 27 megapixeles fotókat tud készíteni. Ráadásul töltés közben fel is tudják tölteni a felhőbe a felvételeiket az előfizetők.

A GoPro végül azt is bejelentette, hogy az új Quik asztali alkalmazással a szofveres élményt és a GoPro előfizetői előnyöket is kibővíti.

Ez a szolgáltatás a GoPro előfizetők számára lesz elérhető, további díj nélkül, célja pedig hogy az asztali számítógépek teljesítményét és nagyobb képernyőméretét kihasználva biztosítsa azon funkciókat, amiket az appban lehet elérni. A Quik desktop november 1-től érhető el Macen, Windows-ra pedig 2024 nyarán jelenik meg.

A HERO12 Black a mai naptól rendelhető elő online, valamint szeptember 13-ától vásárolható meg a hivatalos magyarországi kereskedelmi csatornákban. A termék mellé egyébként egy vadonatúj szelfibot és egy vízálló távkioldó is érkezett, ezeket 2023. októberétől lehet majd megvásárolni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik