Tech

Végre az OTP-hez is megérkezett a Google Pay

IMAGINESTOCK / Getty Images
IMAGINESTOCK / Getty Images

Az elmúlt napokban több hazai is bank is új elektronikus fizetési megoldásokat tett elérhetővé felhasználóinak. Az Erste Banknál már régóta elérhető volt a Google Pay, ám most az OTP-nél is bevezetésre került, emellett pedig a Garmin Pay és a Xiaomi Pay is bekerült a bankok által kínálhat lehetőségek közé.

Az OTP-nél ezek szeptember 5-től váltak elérhetővé, amelyek segítségével a felhasználók az erre alkalmas eszközeiken (Garmin és Xiaomi okosórájukon) néhány kattintással regisztrálhatják bankkártyáikat, függetlenül attól, hogy Mastercard vagy Visa, betéti vagy hitelkártyáról van szó.

A Google Pay segítségével a bankkártyás fizetés összes előnye kihasználható Androidos, WearOS vagy Fitbit eszközökön, készülékeken.  A Garmin Pay a Garmin okosórákon, a Xiaomi Pay Xiaomi okosórákon és okoskarkötőkön elérhető funkció. A Xiaomi okostelefonokon a Google Pay érhető el. Alkalmazástól függően akár több kártyát is digitalizálhatunk az okoseszközeinkre telepíthető elektronikus pénztárcánkba.

A pénzintézet szerint a kártyadigitalizáció egyszerű, néhány lépéses folyamat.

A Garmin Pay vagy a Xiaomi Pay használatához az okostelefonra az előbbihez le kell tölteni a Garmin Connect, utóbbihoz a Mi Fitness alkalmazást a Google Play-ből vagy az App Store-ból. A regisztrációt követően csak fel kell tölteni annak a kártyának – vagy akár többnek – az adatait, melyet digitalizálni szeretnénk. Az SMS-ben kapott kóddal hagyható jóvá a művelet, és már használható is fizetésre az okosóra.

A szolgáltatás használata díjmentes. A vásárláshoz csak az okosórára van szükség, nem kell hozzá se internetkapcsolat, se a mobiltelefon. Az OTP felhívta a figyelmet, hogy amennyiben Xiaomi Payt vagy Garmint Payt használ valaki – azaz okosórával és/vagy okoskarkötővel használja a walletek valamelyikét —, akkor az csak fizikai környezetben használható, azaz internetes vásárlásra nem.

Kapcsolódó
Megérkezett a Garmin Pay és Xiaomi Pay az Erstéhez
Két újabb népszerű elektronikus fizetési megoldást biztosít a bank.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik