Tech

Pornóoldal linkje szerepelt egy Mancs őrjárat márkájú snack csomagolásán

Illusztráció: Phillip Faraone / Getty Images via AFP
Illusztráció: Phillip Faraone / Getty Images via AFP

Négyféle Mancs őrjárat reklámsnacket hív vissza a Lidl az Egyesült Királyságban. Normál esetben akkor szoktak visszahívást eszközölni, ha valami oda nem illő hozzávaló kerül az ételbe, csakhogy itt nem erről van szó: a gyermekeknek szánt rágcsálnivaló csomagolásán egy pornóoldalra vezető linket találtak – írja a Bleeping Computer.

A domaint lekattintva telefonon továbbra is egy kínai felnőtt tartalmakkal teli oldal jelenik meg, ami azt mutatja, hogy a gyártó még mindig nem állította le a szolgáltatást. Ha számítógépről kattintunk, a weboldalnál az Átmenetileg nem elérhető hibaüzenet jelenik meg, a részletekből pedig kiderül, hogy az oldalt a kínai Ipari és Informatikai Minisztérium vonatkozó előírásainak megszegése miatt állították le.

A helyzet alapvetően is sokakat megbotránkoztatna, úgy pedig különösen problematikus, hogy egy népszerű, gyermekeknek készült tévésorozat animációs karaktereit ábrázolja a csomagolás. A Lidl a botrányra reagálva közölte:

Javasoljuk, hogy a vásárlók tartózkodjanak az URL megtekintésétől, és vigyék vissza a terméket a legközelebbi üzletbe, ahol teljes visszatérítést kapnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik