Tech

Maga mögé utastítja a konkurenciát a Lenovo Legion Go kézikonzol

Lenovo
Lenovo
Októberben várható a Lenovo 800 dolláros hordozható mini erőgépe.

Hetek óta terjednek a pletykák a Lenovo első kézikonzoljáról, a Legion Go névre keresztelt hordozható mini számítógépről, amiről végül szeptember 1-én hullott le a lepel, és a jelek szerint a kínai gyártó újdonsága maga mögé utasítja a konkurenciát, konkrétan a Valve-féle Steam Decket és az általunk már tesztelt Asus ROG Ally-t is.

A Legion Go egyik legnagyobb ütőkártyája a kijelző, ami szépen lekörözi például az említett ROG Ally saját megoldását: 8,8 hüvelykes IPS panel, 16:10-es képaránnyal, 500 nites fényerővel, 2560×1600 pixeles felbontással és 144 Hz-es képfrissítéssel. A képernyő emellé természetesen érintésérzékeny, ugyanúgy, mint a konkureseknél.

A burkolat alatt (a választott modell függvényében) ennél az eszköznél is AMD Ryzen Z1 vagy Z1 Extreme processzor található, RDNA 3 architektúrára épülő integrált grafikus egységgel, 16 GB LPDDR5X memória társaságában, amit 256 és 512 GB-os, esetleg 1 TB-os NVMe SSD egészíthet ki. Adott továbbá két darab 2 wattos hangszóró, a Wi-Fi 6E és a Bluetooth 5.2, nem maradt le az 3,5 mm-es jack csatlakozó és a microSD foglalat sem, kapunk továbbá kettő DP Alt módot támogató USB 4.0-s Type-C portot is.

A Lenovo gépének különlegessége, hogy a Nintendo Switch konzolhoz hasonlóan a játékvezérlők leválaszthatók a gép két oldaláról, így nem feltétlenül kell folyamatosan a kezünkben tartani a 854 grammos eszközt, a hátán lévő kiegészítővel kitámasztható, miközben a Joy-Con-szerű kontrollerekkel kényelmesen irányítható az eszközön futó játék. Fontos továbbá, hogy a dedikált gombok és analóg karok mellé trackpadet és touchpadot is kapunk, illetve adott a haptikus visszajelzés és a giroszkópos szenzor is.

A Legion Go 800 dolláros áron kerül majd forgalomba valamikor októberben, és a kézikonzol a ROG Ally-hoz hasonlóan Windows 11 operációs rendszerrel érkezik, így lényegében bármilyen PC-s játék futtatható lesz rajta, és a konkurenciához hasonlóan itt is adott lesz az Xbox Game Pass, Steam, GoG stb. hozzáférés.

Lenovo

A Lenovo ugyanakkor nem állt meg itt, hiszen potom 499 euróért egy Legion Glasses nevű szemüveg is vásárolható a kézikütyü mellé, ami nagyképernyős élményt imitál a felhazsnáló számára, szemenként egy-egy 1920×1080 pixeles Micro OLED kijelzőt használva. A fejre illeszthető kiegészítőben beépített hangszórók is találhatók, a szemüveg ráadásul nemcsak a Legion Go-val kompatibilis, de bármilyen PC-vel, ami képes DP Alt módot kezelni az USB Type-C interfészén keresztül.

Kapcsolódó
Nem bírom a kézikonzolokat, de ezt a gépet fogva elismerően bólogattam
Alig három hónapja még áprilisi tréfának tűnt, most pedig itt van a kezünkben: az Asus megcsinálta a Steam Deck hordozható számítógép (vagy ha úgy tetszik, kézikonzol) konkurenciáját, amely sokoldalúbb eszköz lett a legnagyobb riválisánál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik