Tech

Ez volt a legnépszerűbb mobil 2023 első felében

Zhang Peng / LightRocket via Getty Images
Zhang Peng / LightRocket via Getty Images
Az Apple legdrágább készüléke mindennél jobban fogyott.

Az Omdia piacelemző cég felmérése alapján 2023 első felében az Apple-féle iPhone 14 Pro Max volt a legnépszerűbb telefon a világon, hiszen nem kevesebb, mint 26,5 millió darabot szállítottak ki belőle a kereskedőknek.

Ez valószínűleg elég jó hír a Tim Cook vezette vállalat számára, hiszen az említett készülék az Apple legdrágább mobilja Az almás cégnek persze nem csak emiatt van oka örömre: az Omdia listáján az első négy helyen csak iPhone-ok találhatók, az iPhone 14 Pro Max után az iPhone 14 Pro, az iPhone 14 és végül az iPhone 13. Az ötödik helyre pedig egy Samsung készülék tudott felkerülni, ám nem a gyártó valamelyik csúcsmodellje, hanem a belépő kategóriás Galaxy A14.

A számok emellett azt is megmutatták, hogy a tavalyi év hasonló időszakához képest az Apple ugyan kevesebb iPhone-t szállított le, de a Pro Max modell minden korábbi rekordot megdöntött. 2022-ben például csak a második legnépszerűbb modell volt az iPhone 13 családon belül (23 millióval), és az idei első hely egyben azt is jelenti, hogy a cég hiába szállított le kevesebb készüléket tavalyhoz képest, a bevétel ennek ellenére nőtt, köszönhetően annak, hogy a legdrágább telefonból fogyott a legtöbb.

A jelentésből kiderül továbbá, hogy a globális okostelefon-piac továbbra is leszállóágban van, már ami az értékesítéseket illeti, ugyanakkor a csökkenés főleg az alsó- és középategóriás készülékeket érinti, miközben a drágább, prémium készülékek iránt egyre nagyobb a kereslet. Ezt jól példázza az iPhone 14 Pro Max pozíciója is.

Kapcsolódó
Íme négy remek mobil, ha 200 ezer alatt keres okostelefont
Listánkban ismét olyan készüléket gyűjtöttünk össze, amiket bátran ajánlunk azoknak, akik új középkategóriás okostelefon vásárlását fontolgatják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik