Tech

Megírja helyettünk az e-mailjeinket a Google

Fabian Sommer / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Fabian Sommer / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Új részleteket árult el a Google Duet AI asszisztens elnevezésű programjáról, amely a vállalat szerint képes lesz magától e-mailek és dokumentumok megfogalmazására, ráadásul többféle stílusban is meg tudja majd ezt tenni – írja az Engadget.

A Google szerint a Gmailben hamarosan megjelenik majd a Smart Reply, vagyis okos válasz funkció, melyet kiválasztva tervezetet készít nekünk a mesterséges intelligencia. Amennyiben ezt a lehetőséget egy hosszabb levelezés folytatásakor használjuk, a program korábbi üzeneteinkből is ötletet merít, és így relevánsabb választ ad majd, állítja a Google.

A Duet AI asszisztens arra is lehetőség biztosít, hogy a vázlatot részletesebbé, vagy épp tömörebbé tegye. Amennyiben baráti beszélgetés zajlik, rányomhatunk majd a Szerencsésnek érzem magam opcióra, melynek hatására szórakoztató hangnemeket és stílusvariációkat ajánl majd a szoftver.

Az asszisztenst természetesen a Google Dokumentumok alkalmazásba is beépítik: használhatjuk majd egy bekezdés vagy egy egész dokumentum összefoglalójának létrehozására, de akár meg is írhatja helyettünk a szöveget.

Az új virtuális asszisztens egyelőre csak azon szervezetek számára érhető el, amelyek havonta 30 dollárt fizetnek a Duet AI for Google Workspace Enterprise kiegészítőért. A Duet AI a következő hónapokban a kis- és középvállalkozásokhoz, és persze a fogyasztókhoz is eljut, a fizetendő összegről azonban még nem árult el részleteket a Google.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik