Tech

Sokkal gyorsabbak lesznek az androidos mobilok

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Nagyon jó hír érkezett az androidos felhasználóknak: a Google leválasztotta az Androidról az alkalmazások futtatásáért felelős Android ART modult, így már külön is lehet azt frissíteni – írja az ArsTechnica.

A techcég szerint az új megoldásnak köszönhetően az eddiginél gyorsabban lesznek futtathatók az alkalmazások, méghozzá anélkül, hogy ehhez a teljes operációs rendszert frissíteni kellene. Ennek eredményeképp nemcsak a Google frissítéseire, de a telefongyártók optimalizációjára sem kell majd olyan sokat várnia a felhasználóknak.

A Google blogbejegyzése szerint szignifikáns a gyorsulás: egyes eszközökön akár 30 százalékos is lehet.

A cég egy grafikont is megosztott, amelyen szemléltette a gyorsulás mértékét. Mint azt a hvg kifejti, az ART az Android 12-ben lett az operációs rendszer moduláris része, a Play Áruházon keresztül is lehetett frissíteni, és nem kellett hozzá a teljes Android-megújítás.

Google

Ennek köszönhetően az androidos felhasználók 31 százaléka, vagyis nagyjából 600 millió felhasználó kap rendszeresen jobb és gyorsabb alkalmazásmotort. A Google az operációs rendszeréhez hasonlóan el is kezdte megszámozni az ART-ot, így az Android 14 verzió érkezésével jön az ART 14 is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik