Tech

Tízmillió francia ember adatait lopták el

Frederic Petry / Hans Lucas via AFP
Frederic Petry / Hans Lucas via AFP

Feltörték a francia állami munkanélküliek regisztrációjával és pénzügyi támogatásával foglalkozó ügynökség rendszerét – írja a Bleeping Computer. A Le Parisien francia lap szerint nem kevesebb, mint 10 millió ember lehet érintett az adatvédelmi incidensben.

A támadás a 2022 februárjában és azt megelőzően regisztrált állásközvetítő központok felhasználóinak adatait érintik. A lap információi szerint 2022 februárjáig 6 millióan regisztráltak a Pôle emploi 900 állásközvetítő központjának valamelyikében, további 4 millióan pedig a támadást megelőző 12 hónapban, de adataikat még nem törölték az ügynökség rendszereiből.

A megszerzett adatok között teljes nevek és társadalombiztosítási számok szerepelnek, e-mail címek, telefonszámok, jelszavak és banki adatok nem láttak napvilágot.

Bár a nyilvánosságra került adatoknak korlátozott haszna van a kiberbűnözési műveletekben, az álláskeresőket támogató szerv azt tanácsolja a regisztrált álláskeresőknek, hogy legyenek óvatosak a bejövő üzenetiknél. Az ügynökség tisztázta, hogy az incidens nem érinti a pénzügyi támogatási programjait, és az álláskeresők bátran beléphetnek jelszavaikkal az online állásportálra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik