Tech

Olvasni és jegyzetelni, könyvek és füzetek nélkül

24.hu
24.hu
Itt a Lenovo Smart Paper, a cég legújabb nagyméretű, tükröződésmentes E-ink kijelzővel felszerelt táblagépe, amelyen nem csak olvasni, de jegyzetelni is tökéletesen tudunk, ráadásul a lehető legvékonyabb formában.

Mi történik, ha olvasni és jegyzetelni is szeretnél, de semmi kedved ahhoz, hogy könyveket és jegyzetfüzeteket cipelj magaddal? Gyakorlatilag a Lenovo Smart Paper. A matt E-ink kijelzővel rendelkező táblagépet a tavalyi CES-en mutatta be a Lenovo, és miközben a CES sok újdonsága sokáig csak remény marad, a Smart Papert már meg is tudod vásárolni.

A 10,3”-es képátmérőjű tablet csak 5,5 mm vastag és 408 grammot nyom. Lehetetlenül vékonynak tűnik, mégsem törékeny, ami leginkább a kifejezetten minőségi anyaghasználatnak köszönhető. A fém hátlap és a tűéles matt képernyő együtt nagyon erős megjelenést ad a tabletnek.

A Smart Papert egy Rockchip processzor hajtja, ami bőven elég minden olyan tevékenységhez, amit egy E-ink kijelzős tablettel végezni szeretnél. A párhuzamosan futó alkalmazások kezeléséhez 4 gigabájt ram került a gépbe, és a 64 gigás eMMC háttértárnak köszönhetően könyvek és jegyzetek tonnáinak cipelését lehet megúszni.A táblagép akkumulátora 3550 mAh-ás, aminek köszönhetően hetekig lehet használni egyetlen feltöltéssel.

De nézzük, mi a két legfontosabb funkció, amelyeket ez a táblagép kiválthat:

Olvasás

A már említett 64 gigabájtos háttértárnak köszönhetően könyvek tízezrei férnek el az eszközön. Ez a tárhely jóval nagyobb, mint az átlagos E-könyvolvasóké. Az Ebooks.com integrációjának köszönhetően ezt a több tízezer könyvet simán és egyszerűen le is tudod tölteni a Smart Paperre. Emellett természetesen a saját könyveinket, PDF dokumentumainkat is feltölthetjük.

A nagy, 10,3 hüvelykes átmérőjű képernyőn sokkal kényelmesebb olvasni, mint egy átlagos olvasón, vagy akár könyvön. A ritkább lapozásnak köszönhetően ráadásul az akkumulátor is tovább bírja, mint más termékeknél. A tükröződésmentes kijelzőt nem csak nappal lehet tökéletesen látni, hiszen a gép automatikusan, 24 lépcsőben állítja a fényerőt és a színhőmérsékletet, ha kevés lenne az olvasáshoz a természetes fény. A gép ráadásul zenéket is ajánl az aktuális olvasmányainkhoz, és ha nem értünk egy szót, az intelligens szótárnak köszönhetően azonnal ki tudjuk keresni.

Jegyzetelés

A Smart Paper jegyzetelésben is kifejezetten erős. A táblagéphez jár a toll és a tok is. Előbbivel jegyzetelve 9 tollfejet tudunk használni, és a gép 23 ms-os késéssel követi le az írásunkat, ami tényleg teljesen olyan, mintha csak papírra írnánk emellett. Érzékeli a dőlésszöget és a nyomás erősségét is, ráadásul 4096 szinten.

A jegyzeteléshez azonnal elérhető 75 sablon, hogy könnyedén megtaláljuk a hozzánk illő jegyzetfüzetet. A lejegyzetelt szöveget bármikor törölhetjük vagy mozgathatjuk, és ha akarjuk, a Lenovo remekül működő szoftvere a kézírásunkat gépelt szöveggé alakítja.

24.hu

Van egy olyan funkció is a táblagépben, amelynek segítségével folyamatosan rögzíti a jegyzetelés közben hallgató hangokat, így bármikor vissza tudjuk nézni, pontosan mi hangzott el, majd összehasonlítani a jegyzeteinkkel. Ezeket a jegyzeteket később a Lenovo Smart Paper opcionális előfizetésével szinkronizálhatjuk a telefonunkra, vagy a Windows-os számítógépünkre. A jegyzetek között kulcsszavas kereséssel is tudunk válogatni. A táblagépre összesen körülbelül 50 ezer oldalnyi jegyzet fér el, a tollat pedig sok más terméktől eltérően tölteni sem kell.

Az olvasáson és jegyzetelésen kívül vannak más extrák is a táblagépben. Mivel a rendszer alapja az Android 11, kapunk egy böngészőt is, amelyen weboldalakat tudunk böngészni. A böngészés kényelmes és gyors, ráadásul sokkal jobban kíméli a szemet, mint egy hagyományos tablet. Az E-ink kijelzőn emellett állíthatjuk azt is, hogy milyen gyakran frissüljön. A minél gyorsabb használat és a minél élesebb kijelző közötti skálán tudunk választani.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik