Tech

Önálló életre keltek éjszaka a 3D nyomtatók

FabrikaCr / Getty Images
FabrikaCr / Getty Images

Önálló életre keltek a Bambu nevű cég 3D nyomtatói, a gyártó aggodalmát fejezte ki az eset miatt – írja a The Verge. Egyes Bambu-eszközök tulajdonosai augusztus 15-én arra ébredtek, hogy a gépek anélkül kezdtek el nyomtatni, hogy erre bárki utasította volna őket.

A meghibásodott eszközök a legutóbb nyomtatott tárgyat gyártották le még egyszer, némelyik úgy látott neki a második példány elkészítésének, hogy az előző tárgy még az útjában volt, ezért annak tetejére kezdett el nyomtatni, így megrongálódott a nyomtató.

Secondary camera with timestamps. One to many F… Damaged plate.
by u/Ced_Battlewind in BambuLab

A Bambu jelenleg vizsgálja, pontosan mi is válthatta ki a rendellenes működést, de feltételezésük szerint szervereik leállása okozhatta a problémát.

Az eset azért különösen aggasztó, mert a 3D nyomtatók túlzott használata akár eszköz túlmelegedését okozhatja, amely legrosszabb esetben lakástűzhöz is vezethet.

A vállalat az incidensről szóló közleményében minden érintettől elnézést kért a kellemetlenségért, és teljes felelősséget vállaltak a hibáért. A Bambu szóvivője elmondta, a cég cserealkatrészeket vagy akár cserenyomtatót is szolgáltat azoknak, akiknek a rendellenes működés miatt megrongálódott az eszközük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik