Tech

Olyasmi történt az új Assassin’s Creed-játékkal, amire ritkán van példa

Ubisoft
Ubisoft
A tervezettnél hamarabb jelenik meg az Assassin's Creed Mirage.

Ha videójátékok megjelenési dátumáról van szó, akkor általában csúszásról szoktunk beszámolni, ez a mostani eset viszont – üdítő – kivétel. A Ubisoft augusztus 14-én bejelentette, hogy aranylemezre került az Assassin’s Creed Mirage (vagyis a fejlesztők leadták a kiadásra szánt verziót), és ennek örömére változtattak a megjelenési dátumon: a korábban közölt időpont helyett egy héttel korábban, azaz 2023. október 5-én jelenik meg a széria legújabb epizódja.

Az Assassin’s Creed Mirage érdekessége továbbá, hogy a kiadó a játékpiacon jelenleg bevett 60-70 eurós árazás helyett 50 euróért kínálja a program alapverzióját, a Deluxe Edition kerül 60 euróba.

Ennek oka (vélhetőleg), hogy a fejlesztők szerint az új epizód nem lesz olyan méretes, mint a széria legutóbbi részei. Sarah Beaulieu, a játék kreatív direktora korábban úgy nyilatkozott, hogy a végigjátszás időtartama jóval közelebb áll a széria korai részeihez, mint az olykor 60-nál is több órát igénylő olyan újabb részek, mint az Assassin’s Creed Valhalla. Ez alapján nagyjából 25-30 órás elfoglaltságra lehet számítani.

A Mirage helyszíne ezúttal Bagdad lesz, a főszereplő pedig az a Basin, akivel már az említett Valhalla című epizódban is találkozhattunk, és a jelek szerint az új epizód nemcsak a játékidőt illetően fog hasonlítani a korai részekre, de a játékmenetet illetően is. Ami pedig az előrehozott megjelenést illeti, a Ubisoft jó eséllyel nem szívjóságból cselekedett így, csupán szeretnék, ha a portékájuk még a Marvel’s Spider-Man 2, az Alan Wake 2, az új Forza Motorsport és más nagynevű játékok előtt a boltokba kerülne.

Az Assassin’s Creed Mirage tehát október 12 helyett 5-én jelenik meg, méghozzá PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S és Windows platformokra.

Kapcsolódó
Mennyibe kerül manapság játszani?
PC, konzol, kiegészítők és játékok. Mennyit kell költeni napjainkban erre a hobbira?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik