Tech

Visszanyalt a fagyi: hacker tett tönkre egy veszélyes kémprogramot

Getty Images / Sutthichai Supapornpasupad
Getty Images / Sutthichai Supapornpasupad

Végleg leáll a lengyel LetMeSpy kémprogram, miután egy hacker júniusban feltörte a cég rendszerét, törölte a szervereket, és az azokon tárolt több ezer áldozat telefonjáról származó óriási adathalmazt – írja a TechCrunch.

A cég a honlapján közzétett közleményében megerősítette a kémprogram-szolgáltatás leállítását, és közölte, augusztus végéig megszüntetik a felületet. A bejelentkezési oldalhoz már most sem férhetnek hozzá a felhasználók, még ha van meglévő profiljuk is.

A LetMeSpy egy olyan Android telefonfigyelő alkalmazás volt, amit szándékosan úgy terveztek, hogy az áldozat telefonján rejtve maradjon, így nehéz volt felismerni és törölni. A program folyamatosan lopta az üzeneteket, a hívásnaplókat és valós idejű helymeghatározási adatokat is az áldozatok készülékéről.

A DDoSecrets nonprofit átláthatósági szervezet szerint a LetMeSpy a közelmúltig világszerte több mint 13 ezer kompromittált Android-eszközről lopott adatokat, bár a LetMeSpy honlapja a betörés előtt azt állította, hogy több mint 236 ezer eszközt ellenőriz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik