Tech

Magyarországon is árat emel a Spotify

Jakub Porzycki / NurPhoto via AFP
Jakub Porzycki / NurPhoto via AFP

Tíz év után először emeli meg prémium szolgáltatásának árát a Spotify, derült ki a múlt hét folyamán. Ekkor még csak azt lehetett tudni, hogy a szolgáltatás 53 országban, köztük Szlovákiában és Horvátországban is drágul, de Magyarország még nem szerepelt a listán.

A hazai felhasználók azonban most levelet kaptak a szolgáltatótól, amelyben jelezték, az eurós számlázásnak vége, ezentúl forintban kell majd fizetni a streaming-szolgáltatásért.

Az áremelés mellett és a felhasználói élmény javítása érdekében módosítjuk az előfizetésed pénznemét. Ez azt jelenti, hogy a továbbiakban a(z) Egyéni Premium csomag előfizetését a helyi pénznemedben fogjuk kiszámlázni, ami kényelmesebbé és átláthatóbbá teszi a folyamatot

— olvasható a levélben.

Ennek következtében az Egyéni Premium csomag havi 4,99 EUR összegről havi 1990 forint összegre módosul. A streaming magyar oldalán már közzétett lista szerint a két profil használatát lehetővé tevő Duo csomag 2690 forintba, a 6 fiókot tartalmazó családi csomag 3290 forintba, míg a Hallgatói csomag 1090 forintba kerül majd havonta.

A vállalat közlése szerint az emelésre az innováció érdekében van szükség. Mint írták, minden felhasználónak egy hónapja lesz eldönteni, hogy az emelt áron is fenntartja-e az előfizetését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik