Tech

Pár gombnyomással sokkal biztonságosabbá teheti a böngészést

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Az internetes keresés során gyakran találhatjuk szembe magunkat kéretlen tartalmakkal. Erre jelent megoldást a Google SafeSearch, vagyis biztonságos keresés funkciója, amely segít a nem kívánt tartalmak és oldalak elrejtésében: ilyenek például a meztelenséget vagy erőszakot ábrázoló tartalmak. A Slashgear bemutatta, hogyan lehet könnyedén aktiválni ezt a lehetőséget.

A SafeSearch bekapcsolása androidos mobilon viszonylag egyszerű, legyen szó akár a böngészőben vagy az appban történő beállításról. Előbbi esetben győződjön meg arról, hogy bejelentkezett a Google-fiókjába. Ezt úgy teheti meg, hogy a google.com webhelyre lép, rákattint a böngésző jobb felső sarkában lévő körre, kiválasztja a bejelentkezés opciót, majd beírja felhasználónevét és jelszavát. Ha ez megtörtént, lépjen a google.com/safesearch oldalra.

Ekkor megjelenik a lehetőség a tartalmak szűrésére, elmosására vagy a SafeSearch teljes kikapcsolására.

Válassza ki az önnek megfelelő lehetőséget, és a Google automatikusan megjegyzi ezt a beállítást a fiókjához. A beállítás ezt követően minden olyan telefonon és táblagépen automatikusan életbe lép, amin ezzel a fiókjával van bejelentkezve.

Ha inkább a Google alkalmazást szokta használni, mint magát a böngészőt, arra is van megoldás. Az alkalmazás megnyitása után a képernyő jobb felső sarkában koppintson a profilképét tartalmazó körre. Itt a legördülő menüben válassza ki a Beállítások opciót, majd ezen belül térjen át a SafeSearch fülre. Itt ugyanazzal a három lehetőséggel fog találkozni, mint a böngészős változatban.

Ezenfelül van egy olyan funkció is, ami csak az alkalmazáson keresztül érhető el.

A képernyő jobb felső sarkában egy zár ikont is talál, amely megakadályozza, hogy bárki, aki nem rendelkezik az Ön bejelentkezési adataival, megváltoztathassa a SafeSearch beállításait. Ez különösen hasznos azoknak a szülőknek, akik nem szeretnék, ha gyermekük engedély nélkül megváltoztatná a beállításokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik