Tech

Itt az e-cigi, ami nem működik, ha kiskorú veszi a szájába

San Francisco Chronicle/Hearst Newspapers via Getty Images
San Francisco Chronicle/Hearst Newspapers via Getty Images

Tavaly betiltották az Egyesült Államokban a fiatalok körében rendkívül népszerű Juul márkájú dohánytermékeket, mivel az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) nem kapott elegendő információt azok káros hatásaival kapcsolatos kutatásairól.

A vállalat azóta frissítette a termékeit és azok rendszerét: az új technológiának köszönhetően az eszköz már azt is meg tudja állapítani, hány éves a felhasználó, és így le tudja korlátozni a kiskorúak hozzáférését – írja az Interesting Engineering.

A vállalat közlése szerint a termékhez egy mobil- és egy webes alkalmazás tartozik, amely lehetővé teszi a felhasználó életkorának ellenőrzését. A kütyü zárat is tartalmaz, tehát ha valakiről kiderül, hogy jogosultság nélkül használja az eszközt, az fizikailag is le lesz korlátozva.

A piacra történő visszatéréshez először a Premarket Tobacco Product Application (PMTA) szervezetnek juttatták el kérelmet, majd az FDA is határoz a sorsukról. A vállalat nemrégiben majdnem csődbe ment, miután elismerte, a termékeik függőséget okoznak a fiataloknak. Amerikai felmérések szerint a középiskolások negyede használ e-cigarettát rendszeresen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik