Tech

Párizsban mutatta be új reménységeit a Honor

Két középkategóriás mobil és egy tablet is van a gyártó legújabb üdvöskéi között.

Július 6-án, csütörtökön, a párizsi Pavillon Gabrielben tartotta legújabb szériájának, a 90-es sorozatnak európai bemutató eseményét a Honor. Már az exkluzív helyszínválasztás is sejteti, hogy a gyártó igen sokat vár az új készülékektől.

Az est főszereplője és a kínai gyártó legnagyobb új reménysége minden kétséget kizáróan a Honor 90-es készülék. Ez a mobil dedikáltan a kamerára helyezi a hangsúlyt, erre utal a #shareyourvibe szlogen is, ami magyarul kábé annyit tesz, hogy oszd meg a világod. A Honor 90-est főleg tartalomkészítőknek ajánlja a cég, de itt egyáltalán nem kell feltétlenül csak a profi influenszerekre gondolni. Ez a telefon jó választás lehet ugyanis mindenkinek, aki sokat fotóz, szívesen posztol a közösségi platformokon, és szereti, ha a telefonja ennek ellenére simán bírja a nap végéig szuflával. Ezt megbízhatóan nyújtja a készülék a maga 200 megapixeles fő kamerájával. Ehhez társul egy 112°-os látószögű, 12 megapixeles ultraszéles és makró kamera, valamint egy 2 megapixeles mélységi kamera. És a szelfikedvelőknek minden bizonnyal felcsillan a szemük az 50 megapixeles előlapi kamerától, amivel 8160×6112 pixel felbontású fotókat és 3840 x 2160 pixeles videókat is lőhetnek.

Honor

Mindehhez a telefon kapott egy 5000 milliamperórás, 66 wattal tölthető akkumulátort, ami lássuk be, elég jól hangzik. Ha még hozzátesszük a jelen piaci viszonyok közötti, aránylag elfogadható, 599 eurós – itthon 220 ezer forint körüli – árat, akkor valószínűleg nem lövünk nagyon mellé, ha úgy sejtjük, a középkategória egyik kedvencévé válhat a Honor 90-esből.

A francia fővárosban színre lépett a Honor 90 kistestvére, a Honor 90 Lite is. A kissé szögletesebb, ám hasonlóan impozáns megjelenésű készülék 100 megapixeles fő kamerával 8+256 giga tárhellyel és 4500 milliamperes, 35 wattal tölthető aksival, nem utolsó sorban pedig kedvező árával igyekszik meghódtani az átlagfelhasználók szívét. A 299 eurós, azaz cirka 120 ezer forintos árért a fő kamera mellé kapunk egy 5 megapixeles ultra széles látószögű és mélységi kamerát, valamint egy 2 megapixeles makró kamerát. Szelfit itt a 16 megapixeles előlapi egységgel lőhetünk, mely 4608×3456 pixeles képfelbontást és 1920×1080 pixeles videózást tesz lehetővé.

Honor

A rangos esemény harmadik szereplője egy új tablet, a Pad X9 volt. Az Android 13-at és MagicOS 7.1-et futtató gép fém házában egy Snapdragon 685 lapka bújik meg. A kijelző 11,5 hüvelykes, 1200×2000 pixel, Full HD+ felbontással, és 90 Hz-es képfrissítéssel bír, ami kellemes médiafogyasztási élményt jelez, pláne, ha hozzátesszük a hat hangszórós felszereltséget is. Az akkumulátor 7250 milliamperórás teljesítménye sem hangzik rosszul, ahogy a 4 GB RAM és 128 GB tárhely is rendben van. És akkor még nem is beszéltünk az árról, pedig ott a lényeg. A tablet 249 eurós áron kerül forgalomba. Míg azonban a két új mobil már itt is van a magyar piacon, arról, hogy a Pad X9 mikor érkezik hozzánk, egyelőre nincsen információ.

Honor

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik