Tech

Megszűnik az Xbox Game Pass családi csomag

Microsoft
Microsoft
Augusztusban véget ér a kedvezményes előfizetési lehetőség, nem tudni mi lesz utána.

Augusztus 15-én megszűnik az az Xbox Game Pass családi csomag – írja az Eurogamer a Microsoft szóvivőjére hivatkozva. A szolgáltatásra jelen pillanatban már nem is fogad új előfizetőket, illetve július 17-től a korábban indított családi csomagokhoz sem lehet majd új tagokat hozzáadni.

A családi csomag legnagyobb előnye, hogy a tagság havidíja 8 390 forint, tehát amennyiben összeáll öt barát, akkor közel 3000 forint spórolható havonta, hiszen így 1678 forintot kell fizetni a hagyományos Xbox Game Pass Ultimate 4190 forintos ára helyett. Az Xbox Game Pass családi csomag A családi csomaggal egyszerre lehet játszani öt eszközön, akár ugyanazzal a játékkal, platformtól függetlenül (Xbox One, Xbox Series X|S, Windows PC vagy Felhőalapú Játék).

A szolgáltatás teszt jelleggel 2022-ben indult el Kolumbiában és Írországban, majd a Microsoft idén februárban további nyolc országban tette elérhetővé, köztük Magyarországon is. Hogy az augusztusi megszűnés pontosan mit jelent, azt egyelőre nem részletezte a cég, így nem kizárt, hogy hasonló vagy némileg módosított feltételek mellett a későbbiekben újraindítják a szolgáltatást, ezúttal már nem csupán tíz országban, hanem globálisan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik