Tech

Így orvosolható az iPhone-ok egyik problémás funkciója

Jóllehet az iPhone-ok képernyőjére nem szoktak panaszkodni a tulajdonosok, időnként felmerülhet egy-egy olyan probléma, hogy a kezdőképernyőn lévő háttérkép elmosódik, esetleg hogy az egész képernyő fókuszálatlan. Ennek oka az alapértelmezett beállításoktól kezdve a hibákon át egészen az elavult operációs rendszerig sok minden lehet, azonban a Slashgear rutinos szakértői összeraktak egy kisokost, mit kell megvizsgálni ilyenkor.

Ezt tegye, ha a kezdőképernyő mindig homályos

Amennyiben csak a háttér homályos, nagy valószínűséggel nem egy szoftveres hiba van a háttérben, szimplán az, hogy a kép alacsony felbontású. Az iOS 16 és az azután érkező rendszerfrissítések megjelenése óta azonban az automatikus háttérelmosás is automatikus beállításként szerepel a mobilban.

Ahhoz, hogy ezt orvosolhassa, először fel kell oldani a képernyőt, majd a kezdőképernyő tetejéről lefelé húzva lépjen vissza a Zárolási képernyőre. Ezt követően nyomja le a panelt, amíg megjelenik a Zárolási és kezdőképernyő szerkesztője. Itt válassza ki a testreszabás funkciót, majd koppintson a kezdőképernyő lehetőségre.

Ha rossz a kép, cserélje le egy jobb minőségűre, ha viszont nem ez a gond, tekintsen a menü jobb alsó sarkába.

Itt az elmosódás opciót kikapcsolva megszüntetheti az aggasztó funkciót. Ha végzett, koppintson a jobb felső sarokban lévő Kész gombra, majd tekintse meg az előnézetet.

Varga Jennifer / 24.hu

Mit tegyünk, ha a probléma csak néha jelentkezik?

Amennyiben a kezdőképernyő csak időközönként homályos, a legvalószínűbb, hogy az valamilyen probléma, vagy hibás beállítás eredménye. Elsőként próbáljuk meg újraindítani a mobilt, ha pedig ez nem használ, ellenőrizzük, hogy van-e rendelkezésre álló iOS-frissítés.

Ha a probléma még mindig fennáll, érdemes megpróbálni az általános beállítások közötti visszaállítási opciót. Itt a kezdőképernyő elrendezésének visszaállítása segíthet, ha viszont makacs a probléma, lehet, hogy a Hozzáférhetőség menüpont alatt kell variálni. Ha ezt megtalálta, válassza ki a Megjelenítés és szövegméret lehetőséget, és kapcsolja be az átlátszóság csökkentése opciót.

Végül pedig, ha már minden kötél szakad, elképzelhető hogy a Fókusz mód okozott kellemetlen perceket a felhasználónak.

A külső ingereket szabályzó, egyébként rendkívül hasznos beállítás ugyanis megváltoztathatja a zárolási képernyő megjelenését is, ami miatt a hátterek a megszokottól eltérő módon jelenhetnek meg. Ennek ellenőrzéséhez nyissa meg a Beállításokat, és válassza a Fókuszpontot. A Ne zavarjon opción belüli beállításoknál keresse meg a zárolási képernyő tompítása kapcsolót, és ha be van kapcsolva, kapcsolja ki. Ha ezután is fennáll a probléma, érdemes lehet szervízbe vinni a készüléket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik