Tech

Okosgyűrűn dolgozhat a Samsung, mutatjuk a részleteket

Maki Nakamura / Getty Images
Maki Nakamura / Getty Images

A modern okosórák rendkívül sok funkcióval bírnak, amelyek közül kiemelkedően fontos az egészségügyi adatok folyamatos monitorozása. Bár az óra kényelmes megoldást jelenthet az orvosi eszközök helyett, egyre inkább úgy tűnik, hogy a Samsung egy okosgyűrűvel fog előrukkolni hamarosan – írja a GSMArena.

A Samsung már 2015-ben szabadalmaztatott egy intelligens gyűrűt, amelynek lényege az volt, hogy kényelmesen tudjuk irányítani okoeszközeinket az otthonunkban. Az ujjunk köré csavarodó eszköz tervei szerint válthatunk a csatornák között a tévén, lekapcsolhatjuk a világítást, lehúzhatjuk a redőnyöket, és így tovább. Bár ebből a kütyüből végül nem lett semmi, több jel is arra utal, hogy készül a gyűrű.

A Samsung példaképp az év elején levédette a Galaxy Ring nevet, ahogy a Samsung Circle, a Samsung Index és Samsung Insight kifejezéseket is.

Nemrégiben pedig egy Reddit-felhasználó bukkant rá a legutóbbi említésre az új Samsung Health alkalmazás bétaverziójában. A kód ugyan nem sokat árul el, az szinte biztosnak tűnik, hogy a Ringnek lesznek egészségkövető funkciói.

A 2021-ben bemutatott Oura Smart Ring 3rd gen például folyamatos pulzusszám- és vér oxigénszint-mérést végzett, mérte a bőr hőmérsékletét, nézte az alvásminőséget és lépésszámlálásra is képes volt. A Samsung hivatalosan egyelőre nem kommunikált semmit az okosgyűrűről, azonban július 26-án érkezik a Galaxy Watch6 széria, így nem lenne meglepő, ha a régóta titkolt gyűrű is leleplezésre kerülne.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik