Tech

A PornHub népszerűsége itthon a Netflixével vetekszik

Pornhub
Pornhub
Itthon a Pornhub mindent visz, ha felnőtt tartalomról van szó.

Meglehetősen érdekes adatokkal állt elő a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság: 2023. május 16. és június 16. között figyelemmel kísértek tíz felnőtt weboldalt, amiből olyan megállapítások születtek, miszerint egy átlagos napon a tíz legnépszerűbb pornográf tartalmú weboldal közel 620 000 magyar figyelmét köti le, egy hét alatt pedig mintegy 1,7 millió felhasználóét.

NNH

A hatóság közleménye szerint az említett érték nem sokkal marad el a népszerű magyar hírportálok látogatószámaitól, ugyanis az Index és a 24.hu is közel kétmillió magyart ér el hetente, nem beszélve arról, hogy a honfitársaink által leginkább látogatott felnőtt tartalmú oldal, a Pornhub.com szinte hasonló nézőszámmal (903.000 fő) rendelkezik hét nap leforgása alatt, mint az egyik legnépszerűbb streamingszolgáltató, a Netflix, a maga egymilliós nézőtáborával.

A tartalomfogyasztás idejét vizsgálva az említett hírportálokat már maga mögé utasítja a top tíz felnőtt oldal, hiszen az erotikus tartalmak nézettségi ideje (ATS) felhasználóként napi tizenegy, míg heti szinten a harminc percet is meghaladja. Amíg a YouTube vagy az Index esetében a látogatók általában hét új oldalt töltenek be az adott honlapon belüli internetezésük során, addig a 18+-os ranglistán átlagban majdnem 16 új oldalra átirányító kontaktus történik.

A leglátogatottabb felnőtt oldal a Pornhub.com,

mely havi, de átlagos napi látógatószámban is jelentősen nagyobb értékekkel büszkélkedhet, mint a lista többi résztvevője: 400 ezerrel többen nézik egy hónap leforgása alatt és napi szinten is közel háromszor többen keresik fel, mint bármely versenytársát. A listán két magyar oldal, a Rosszlanyok.hu és a Napiszex.com is helyet szerzett magának.

A vizsgált egy hónap alatt közel 2,5 millióan látogattak el a szóban forgó felnőtt oldalak valamelyikére, s ennek a számnak jelentős részét, közel hetven százalékát a férfiak tették ki, ami azt jelenti, hogy az internetező magyar lakosság körében minden második férfi legalább egyszer egy hónapban fogyaszt valamilyen szexuális tartalmat, míg a nők esetében tízből csak ketten.

A létszámban mutatkozó különbség mellett a két nem eltér az oldalakra történő látogatások gyakoriságában és az ott töltött percek hosszában is (felhasználókénti visitek értéke: a 30 percnél nem hosszabb, egybefüggő látogatások száma). Míg a férfiak felhasználóként egy hónap alatt átlagosan 19 alkalommal látogattak el a top10 oldalra, ahol majdnem két órát időztek, addig a nők ugyanezen időszak alatt csak fele ennyiszer tették ezt, ráadásul „mindössze” 43 perc erejéig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik