Tech

Túl nehéz volt a repülő a felszálláshoz, 19 embernek le kellett szállnia

PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP
PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP

Tizenkilenc utasnak el kellett hagynia az easyJet Kanári-szigetekről Liverpoolba induló járatát, miután a pilóta szerint a rövid kifutópálya, és a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt másként nem tudott volna a levegőbe emelkedni a gép – írja a DailyMail.

A repülőgépnek szerdán 21.45-kor kellett volna felszállnia Lanzarote repülőteréről, ám ez csak majd két órás késéssel sikerült. A pilóta jelezte az utasoknak, korábban is volt ehhez hasonló eset, amit akkor sikerült megoldani. Jelen esetben a magas hőmérséklet, a szél erőssége és annak iránya, valamint a kifutópálya hossza is megnehezítette volna a felszállást.

Az önként vállalkozó utasoknak maximum 500 eurós, vagyis közel 200 ezer forintos kártérítést ajánlottak, amellyel végül 19-en éltek.

A légitársaság az eset után közölte: rutinszerű döntést hozott a pilóta, lévén biztonsági okokból minden légitársaságnál súlykorlátozás van érvényben.

Abban az esetben, ha egy járat túllépi a súlykorlátokat, arra kérjük az utasokat, hogy önként jelentkezzenek egy későbbi járatra való ingyenes átszállásra, ami ez esetben is megtörtént, és az önként jelentkezők a szabályoknak megfelelően kártérítést kapnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik