Tech

FBI: ezért veszélyesek a nyilvános telefontöltők

RATTANACHAI MOK-NGAM / Getty Images
RATTANACHAI MOK-NGAM / Getty Images

Az FBI szerint veszélyes lehet a nyilvános telefontöltő-állomások használata – írja a CNN. Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda a Twitteren hívta fel az emberek figyelmét arra, hogy a reptereken, bevásárlóközpontokban és egyéb közösségi helyeken található telefontöltőket akár kártékony programok és vírusok terjesztésére is használhatják.

A szervezet azt tanácsolja, csak a saját, megbízható töltőkábelünket használjuk, és azokat az USB-s dugaljak helyett mindig a hagyományos konnektorokba dugjuk.

A modern okostelefonok töltőkábelei nemcsak áramfelvételre valók, hanem adattovábbításra is használhatók, így rajtuk keresztül akár megfigyelőprogramok vagy vírusok is kerülhetnek készülékeinkre.

Mindemellett, ha egy nyilvános töltőpontot feltört egy kiberbűnöző, a rácsatlakoztatott telefonról akár adatokat is képes lehet ellopni, így privát e-mailek, fényképek vagy akár személyes adatok is a kezébe juthatnak. Az FBI szerint a bűnözők néha szándékosan fertőzött kábeleket hagynak bedugva a nyilvános töltőállomásokon, hogy a gyanútlan áldozatok a telefonjukba dugják azokat, így kiszolgáltatva magukat a hackereknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik