Tech

Lenovo Tab P11 Plus: a tablet, ami minden helyzetben megállja a helyét

Lenovo
Lenovo
Egy táblagép rendkívül hasznos eszköz tud lenni, akár otthon, akár utazás közben, akár a munkahelyen és nem feltétlenül kell súlyos százezreket költeni, hogy olyan eszközünk legyen, ami minden igényt kielégít. Jó példa erre a Lenovo Tab P11 Plus, ami mindent tud, amire egy átlag felhasználónak szüksége lehet.

A Lenovo Tab P11 Plus már külsőre is egy mutatós eszköz, hiszen a mindössze 7,5 milliméteres vastagság és 490 grammos súly mellé letisztult és elegáns dizájn tárul, hátul két árnyalatú, két különböző színvariációban kapható fém burkolattal, ami nemcsak jól néz ki, de a fogása is kellemes. A kijelző 11,5 hüvelykes, 2K felbontással (2000×1200 pixel), 400 nit maximális fényerővel, és emellé jár négy darab hangszóró, így nemcsak a látvány kiváló, de a hangzásra sem lehet panasz – a tablet zenehallgatásra és filmezésre is kiválóan használható.

A burkolat alatt egy nyolcmagos, 2 GHz-es MediaTek Helio G90T processzor dolgozik, egy ARM Mali-G76 MC4 grafikus mag, 6 gigabájt memória és 128 gigabájt háttértár kíséretében. A táblagépről természetesen nem hiányzik az SD-kártya foglalat sem, amivel további 1 terabájttal bővíthető az alapból elérhető tárhely. Ez a konfiguráció tökéletesen kiszolgálja az előre telepített Android operációs rendszert, és a mobiljátékok nagy részével is megbirkózik, ha szeretjük az ilyen jellegű kikapcsolódást. A tablet képes SIM-kártya fogadására, így 4G-s mobilnettel is használható, illetve adott a Wi-Fi 5 és a Bluetooth 5.2 kapcsolat is.

Lenovo

Az előlapon a kávába építve egy 8 megapixeles kamerát és egy ToF szenzort találunk, így a tablet videotelefonálásra és online értekezletek lebonyolítására is alkalmas, a megfelelő hangátvitelről két mikrofon gondoskodik, a hátlapi, 13 megapixeles kamerával pedig akár fotók is készíthetők. Az eszközhöz természetesen billentyűzetként funkcionáló tok is kapcsolható, illetve ez a modell kompatibilis a Lenovo gyártotta stylus-szal is, így akár kreatív munkára is használható, ugyanakkor ezeket a kiegészítőket külön kell megvásárolni.

A táblagép természetesen előre telepített Play Áruházzal érkezik, elérhető rá minden fontos alkalmazás, legyen szó akár munkáról vagy szórakozásról, a megfelelő üzemidőről pedig egy 7500 milliamperórás akkumulátor gondoskodik, ami napokra elég energiát biztosít, illetve akár 12 órán át biztosít folyamatos videólejátszást, 15 órán keresztül pedig zenelejátszást. Egy repülőutat így töltés nélkül kibír, akár folyamatos használat mellett, ezt az eszközt ráadásul felvértezték e-könyv olvasó móddal is, és ez a szemkímélő megoldás megkapta a rangos TÜV Rheinland tanúsítványát is arról, hogy alacsony – a szemet nem fárasztó – kék fénnyel dolgozik.

A Lenovo Tab P11 Plus induló ára 135 ezer forint, és ezért a pénzért egy olyan táblagépet kapunk, ami minden helyzetben megállja a helyét, legyen szó munkáról, szórakozásról vagy kreatív kikapcsolódásról, és nemcsak otthon szolgálja a kényelmünket, de akár útközben is, legyen szó üzleti útról vagy akár nyaralásról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik