Tech

Új pilótát keres az OceanGate

David Ryder / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
David Ryder / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Azonnali kezdéssel keres pilótát a Titanic közelében megsemmisült merülőhajót üzemeltető cég, az OceanGate – írja az Insider. Az álláshirdetés óriási felháborodást keltett a TikTokon.

Mint ismeretes, a Titan búvárhajó négy utassal és egy pilótával a Titanic roncsához tartott, amikor június 18-án megszakadt vele a kommunikáció. A járművet nagy erőkkel keresték, de az esélyek rendkívül alacsonyak voltak, a maradványokat végül június 22-én találták meg.

A Titan egyelőre tisztázatlan körülmények között roppant össze az extrém nyomásban, a fedélzeten tartózkodók, köztük az OceanGate vezérigazgatója, azonnal életüket vesztették. A búvárhajó egy kísérleti eszköz volt, amelynek biztonságosságával kapcsolatban már korábban is komoly aggályok merültek fel. Az eset kapcsán nyomozás indult.

Az OceanGate új álláshirdetése a cég felületén és egy amerikai foglalkoztatási oldalon volt elérhető múlt héten.

A leírás szerint a vállalat elkötelezett és hozzáértő, erős mérnöki és interperszonális készségekkel rendelkező személyt keres, aki képes érzékeny tengeri berendezéseken dolgozni, rendszeres karbantartást végezni és komplex rendszereket működtetni a merülési műveletek támogatása érdekében. A kiírásban arra is kitértek, hogy olyan jelölteket keresnek, akik képesek zárt térben dolgozni, átférnek egy nagyjából 71 centiméter átmérőjű gyűrűn, valamint pozitívak, energikusak, és jó a humorérzékük.

Azt nem tudni, hogy az álláshirdetés mikor jelent meg, péntekre viszont már nem volt elérhető. Az Insider megkereste az OceanGate-et, de az nem válaszolt, sajtóértesülések szerint a cég központi irodája átmenetileg bezárt. A kiírás a TikTokon is felbukkant, ahol óriási felháborodást váltott ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik