Tech

Pár kattintással megoldható a laptopok gyakori hibája

PhotoAlto/Sigrid Olsson via Getty Images
PhotoAlto/Sigrid Olsson via Getty Images

Rengetegen használnak ma már laptopot asztali számítógép helyett, ami nem véletlen, hiszen az összecsukható, könnyen szállítható eszközöknek rengeteg előnye van. Ilyen például a beépített touchpad, amivel megspórolhatjuk, hogy egeret kelljen magunkkal szállítani a hátizsákunkban.

Megesik azonban, hogy egy bizonyos idő után romlani kezd az érintőfelület pontossága. Ennek hátterében általában látható, hardveres gondok vannak, ami drága cserét igényel, de az is lehet, hogy csak az illesztőprogrammal van valamiféle hiba. Utóbbi esetben szerencsére könnyen orvosolhatjuk a problémát – írja a Slashgear.

A diagnosztikához nyissuk meg a Start menüből az Eszközkezelőt, majd kattintsunk az Egér vagy egyéb mutatóeszköz funkcióra. Itt legördül egy sor eszköz, amelyek közül a számítógépbe épített touchpadot kell kiválasztani. Ezután jobbklikkel menjünk rá az Eszköz eltávolítása opcióra, és hagyjuk jóvá a műveletet. Ha ez megvan, indítsuk újra a számítógépet. A Windows itt érzékelni fogja a hiányzó illesztőprogramot, amelynek automatikus telepítése után optimális esetben megoldódik a probléma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik