Tech

Régóta várt funkció érkezik az Instagramra

BERND WEISSBROD / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
BERND WEISSBROD / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Az Instagram végre lehetővé tette a felhasználók számára, hogy letöltsék a mások által közzétett Reels-videókat, így az alkalmazáson kívül is megoszthatják azokat – írja a TechCrunch.

A vállalat vezetője, Adam Mosseri kedden közölte, hogy az amerikai felhasználóknak már elérhető a funkció, amivel letölthetik a Reels-eket a telefonjuk galériájába. Arról egyelőre nincs információ, hogy a világ többi részén mikor vezetik be a lehetőségét, de a múlt tapasztalatai alapján bizonyára nem kell már sokat várni rá. Az új lehetőséget a felhasználók a megosztás ikonra koppintva, majd a Letöltés opciót kiválasztva érhetik majd el.

Fontos megjegyezni, hogy csakis a nyilvános fiókoktól származó videókat lehet majd letölteni, sőt ezek a profilok akár ki is kapcsolhatják a letöltési opciót.

A rivális TikTok évek óta tudja ezt a funkciót: a vízjellel megjelölt felvételek továbbosztása más platformokon nagyban hozzájárult az app sikeréhez. A Meta képes platformjára egyébként tilos a kínai app logójával ellátott rövid videót feltölteni, viszont az instagramos videókon várhatóan ott lesz az app logója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik