Tech

Ezek a trükkök sokáig életben tarthatják az iPhone-ját

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Minden évben több új iPhone is kerül az áruházak polcaira, amelyekről a gyártó azt állítja, hogy jobb, gyorsabb és fejlettebb, mint elődje. A tervezett elavulás ellenére azonban nem érdemes egyből új okostelefonért rohanni, néhány egyszerű trükkel sokat tehetünk azért, hogy mobilunk sokáig kitartson – írja a SlashGear.

Az első és talán legfontosabb, hogy a készülék szoftverének mindig naprakésznek kell lennie, mivel az Apple folyamatosan dolgozik a teljesítményjavításokon, a friss funkciókon és a kulcsfontosságú biztonsági javításokon. Egy másik lényeges szempont a bőséges szabad tárhely fenntartása, mivel a készülékek gyakran lelassulnak, ha drasztikusan lecsökken a terület, amin dolgozhatnak. Ebben sokat segíthet az Apple felhőszolgáltatása, az iCloud.

A felesleges fájlok és alkalmazások rendszeres ellenőrzése és törlése is természetesen sokat javíthat a készülék sebességén és hatékonyságán.

Egy gyakran figyelmen kívül hagyott elem az akkumulátor állapota is. Az iPhone-ok esetében igen gyakran előfordul, hogy az akkumulátorok egészségi állapota lecsökken, ami hosszútávon a teljesítmény csökkenéséhez vezethet. Az akkumulátor állapotának figyelemmel kísérése és karbantartása elengedhetetlen ahhoz, hogy a készülék teljesítménye a csúcson maradjon. Az azonnali változást kereső felhasználók számára a vizuális hatások beállítása, például az átláthatóság és a mozgás csökkentése gyorsan növelheti a teljesítményt.

Egy régebbi iPhone teljesítményének felélesztése néha komolyabb módszereket is igényelhet. Ezek közül a leghatásosabb a beállítások visszaállítása vagy az iOS tiszta telepítése lehet. Ezek ugyanis eltávolítják a személyes adatokat és beállításokat, és tulajdonképpen rebootolják a készüléket. Bár ezek a lépések új életet lehelhetnek a készülékbe, sokszor nem érdemes ezeket sem eljátszani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik