Tech

Attól fél a ChatGPT atyja, hogy valami nagyon rosszat szabadítottak rá az emberiségre

JOEL SAGET / AFP
JOEL SAGET / AFP

Már több mint fél éve, hogy nyilvánossá vált korunk legnépszerűbb technológiája, a ChatGPT. Az eltelt időszakban már közel kétmilliárdszor keresik fel a chatbot weboldalát havonta, ami miatt egyre több országban vetődik fel a jogi szabályozás gondolata.

Sam Altman, a chatbotot megalkotó OpenAI vezérigazgatója éppen ezért elkezdte járni a világot, hogy a szabályozás módjáról tárgyaljon. A turné indiai állomásán a cégvezető egy nagy titkot is elárult.

Amitől néha álmatlanul forgolódok éjszakánként, az az a gondolat, hogy a ChatGPT elindításával lehet, hogy máris valami nagyon rossz dolgot hoztunk létre.

Altman kifejtette, hogy a mai napig sokszor eszébe jut, hogy talán volt valami olyan bonyolult dolog, amit a csapata kihagyott, amikor a chatboton dolgozott. Az eseményen arra a kérdésre is válaszolt, hogy szükség van-e olyan szabályozásra a mesterséges intelligencia kapcsán, mint amilyen az atomenergia-iparban van.

Az OpenAI vezére szerint sokkal jobban ellenőrzött és biztosított folyamatokra lesz szükség a jövőben. Elmondása szerint fontos, hogy auditálják azokat az embereket is, akik hozzáférnek a technológiához. A készülő EU-s, mesterséges intelligenciát szabályozó tervezet szerint a régióban szükség lesz egy ilyen rendszerre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik