Tech

Reklámok lephetnek el egy újabb streamingszolgáltatót

Beata Zawrzel / NurPhoto via AFP
Beata Zawrzel / NurPhoto via AFP

Egyre több streamingszolgáltató kacérkodik azzal az elképzeléssel, hogy az alapcsomag(ok) mellett legyen egy olcsóbb, ám reklámokkal tarkított előfizetés is a kínálatában. Az Egyesült Államokban az HBO Max és a Netflix is rendelkezik már ilyen lehetőséggel, most pedig úgy tűnik, hogy az Amazon Prime Video szolgáltatása is beléphet ebbe a körbe – írja a Wall Street Journal.

A gazdasági lap szerint az Amazon korábban is tett már lépéseket afelé, hogy hirdetések által több pénzt szerezzenek. Egyes műsorokban termékelhelyezések, a sportműsorokban pedig reklámok jelentek meg korábban. A Prime Video a havi 15 dolláros Prime tagság részeként, illetve különálló előfizetésként is elérhető havi 8,99 dollárért (Magyarországon csak 899 forint). Ehhez jöhet majd egy olcsóbb csomag.

A gazdasági lap szerint az új előfizetés bevezetése azért vetődött fel, mert a reklámcégek jelezték, több hozzáférést akarnak a népszerű filmekhez és sorozatokhoz, amelyek eddig nagyrészt reklámmentesek voltak. A tárgyalások egyelőre korai szakaszban vannak, így a cég még csak mérlegeli, miként helyezhetne el reklámokat a Prime Video-ban, teszi hozzá a hwsw.

A legvalószínűbb megoldás az lehet, hogy a már meglévő előfizetők számára kezdjenek el több hirdetést megjeleníteni, akik egy magasabb összegért cserébe élvezhetnék a reklámmentességet. A megszólalók jelezték, a reklámok rövidek lesznek, azonban azt nem tudni, hogy hosszabb lehet-e a szünet, mint az HBO Max esetében tapasztalt óránkénti 3-4 perc.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik