Tech

Hasznos funkcióval bővül a WhatsApp

Nikolas Kokovlis / NurPhoto via AFP
Nikolas Kokovlis / NurPhoto via AFP

Fontos frissítést kaphat hamarosan a Meta üzenetküldő alkalmazása, a WhatsApp. Az új, képernyőmegosztási funkció célja, hogy munkahelyi célokra is igénybe lehessen venni az appot, kihívást állítva így a Zoomnak, és a Microsoft Teamsnek – írja az Engadget.

A funkciót egy telefont ábrázoló ikon jelképezi a képernyőn. Ezen belül, a WhatsApp-hívások során gyakran használt lehetőségek, például a kameraváltás, valamint a némítás mellett helyezkedik el az új gomb. Ha ezt lekattintjuk, megjelenik egy kérdés, és egy nyilatkozat fogadja a felhasználót. Ebben a Meta közli, hogy a megosztás során a vállalat hozzáfér a megjelenített jelszavakhoz, fotókhoz és fizetési adatokhoz.

Ha ezt rendben találjuk, az Indítás gomb lenyomása után meg is osztottuk a képernyőnket, amit a hívás során bármikor le lehet állítani.

A képernyőmegosztás jelenleg csak a bétatesztelők számára érhető el, azonban a következő hetekben várhatóan több felhasználóhoz is eljut majd. Ugyanakkor előfordulhat, hogy az újítás nem működik majd a régebbi Android modelleken, nagyobb csoportos hívások esetében, vagy olyan embereknél, akik nem töltötték le a WhatsApp legújabb verzióját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik