Tech

Évtizedek óta várt funkció kerül be a Windowsba

Beata Zawrzel / NurPhoto via AFP
Beata Zawrzel / NurPhoto via AFP

A Windows-felhasználók évtizedek óta küzdenek azzal, hogy a tömörített fájlokat nem támogatja az operációs rendszer, így azokat csak egy harmadik féltől származó szoftverrel, leggyakrabban a WinRAR-ral lehet kicsomagolni. Ennek azonban hamarosan vége, a Microsoft ugyanis bejelentette, hogy a Windows 11 natív RAR-támogatást kap – írja a Verge.

A bejelentés a Microsoft Build fejlesztői konferencián érkezett, a felhasználók nagy örömére, ugyanis ezzel végre sikerül feloldani a közel három évtizede fennálló hiányosságot. A nyílt forráskódú megoldás ráadásul nemcsak ezt a formátumot támogatja majd, hanem a tar, a 7-zip, a gz és más egyéb fájltípust is. A cég szerint a beépített program hatékonyabb is lesz, mint a harmadik féltől származó elődjei.

A Microsoft egyelőre nem adott meg pontos dátumot a funkció bevezetéséhez. Sokakban persze felmerülhet a kérdés, mi lesz így a legendás WinRAR-ral? Nos, a vállalat a TechCrunchnak értékelve jelezte, a kis cégük munkájának elismeréseként fogják fel a Microsoft bejelentését, ugyanakkor tartanak is a változásoktól. A fejlesztést mindenesetre folytatják, és bíznak benne, hogy működésük 28. évét is túlvészelik valahogy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik