Tech

Ingyen kínál biztonságos böngészést a Microsoft

Getty Images
Getty Images

A Microsoft egyre nagyobb lépéseket tesz, hogy beérje a Google-t az internetes keresés tekintetében. Nemrégiben beépítettek a Bingbe egy ChatGPT-alapú chatbotot, most pedig az Edge böngésző felhasználóinak kedveznek egy ingyenes VPN-funkció beépítésével – írja a Neowin.

A Secure Network névre keresztelt szolgáltatás alapvető VPN-funkciókat biztosít, melynek lévén megakadályozhatjuk, hogy lekövessék netes tevékenységünket. A funkció igénybe vétele emellett csökkenti a nyilvános hálózatok használatának kockázatát. Ugyanakkor a Microsoft által kínált ingyenes opció nem teszi lehetővé a kívánt ország kiválasztását, és a kapott adatmennyiség sem sok.

Kezdetben csupán 1 GB ingyenes adatforgalom használatát tette lehetővé a Microsoft, a próbaidőszak alatt viszont 15-re növelték ezt a résztvevők körében. Mostanra pedig úgy tűnik, elhatározták, hogy középutas megoldást választanak:

így végül 5 GB ingyenes adatforgalomig áll majd a felhasználók rendelkezésére az eszköz.

A technológiai óriásvállalat szerint ehhez pedig nem kell mást tenni, mint Microsoft-fiókkal bejelentkezni az Edge böngészőben. Azt ugyanakkor leszögezték, hogy a limit nem elegendő komolyabb tartalomfogyasztásra, alapvető böngészési célokra viszont annál inkább. Az Edge ezért korlátozza a streaming szolgáltatásokra vonatkozó képességeit, példaképp csak bizonyos webhelyeken engedélyezi a Secure Network használatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik