Tech

Ha Apple eszköze van, érdemes azonnal telepíteni az új frissítést

Kabir Jhangiani/NurPhoto via Getty Images
Kabir Jhangiani/NurPhoto via Getty Images
Rengeteg eszközre érkezett komoly sebezhetőséget javító frissítés.

Az Apple május 18-án több frissítést is kiadott a különböző eszközeire: elérhetővé vált az iOS és az iPadOS 16.5-ös verziója, a macOS Ventura 13.4, továbbá a tvOS 16.5, a watchOS 9.5, és a Safari 16.5, többek között hibajavításokkal és új háttérképekkel.

A frissítéseket érdemes minél hamarabb telepíteni, hiszen többek között olyan, korábban nem ismert sebezhetőségre érkezett javítás, ami a böngészők alapját képező WebKitet érinti, és lehetővé teszi, hogy illetéktelenek hozzáférjenek a felhasználók érzékeny információihoz.

Az érintett eszközök listája hosszú: iPhone 6s (összes modell), iPhone 7 (összes modell), iPhone SE (1. generáció), iPad Air 2, iPad mini (4. generáció), iPod Touch (7. generáció), minden iPhone 8 és annál újabb modell. Érdemes frissíteni továbbá az iPad Pro tableteket, a harmadik generációs vagy annál újabb iPad Air eszközöket, és ugyanez vonatkozik az ötödik generációs és annál újabb iPad és iPad mini táblagépekre is. A MacOS-t futtató gépeknél érintett minden olyan eszköz, amin Big Sur, Monterey vagy Ventura operációs rendszer található, továbbá az Apple Watch Series 4 és annál újabb modellek, illetve az Apple TV 4K (összes modell) és az Apple TV HD is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik