Tech

Rendkívül hasznos funkciót mutatott be a Gmail

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Az elmúlt időszakban megszaporodtak az e-mailes és telefonos adathalász kísérletek, ezért a Gmail új módszert vezetett be ezek kivédésére. Ezt követően a hitelesnek tartott profilok neve mellett egy kék pipa jelenik meg a levelezőrendszerben – írja a Mashable.

A pipa azonban nem minden vállalat számára érhető el. A hitelesítéshez ugyanis el kell fogadni a Google által 2021-ben bevezetett BIMI-rendszert, amely lényege, hogy a vállalat a techcéggel egyeztetve a saját logóját kell, hogy megjelenítse a felhasználóknak küldött levelekben. Ha ezzel még mindig nem sikerült meggyőződni a profil hitelességéről, érdemes kipróbálni egy másik lehetőséget.

A tájékoztatás szerint amennyiben a feladó neve fölé visszük az egerünket, egy felugró ablak jelenik meg, amelyen jobb esetben egy olyan üzenetnek kell megjeleni, mely szerint az e-mail feladója igazolta, hogy ő a domainnév és a profilképen látható logó tulajdonosa.

Egyelőre csak néhány márka, köztük az Apple, az Amazon és a LinkedIn e-mailjeiben látható a kék pipa, furcsa módon a Google Play és a Google Calendar emlékeztetőinél még nem jelenik meg ez az eszköz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik