Tech

Így lehet sokkal gyorsabb az iPhone-ja

Horváth Júlia / 24.hu
Horváth Júlia / 24.hu

Az Apple mobiljainál továbbra sem vesszük hasznát az SD-kártyáknak, és mivel a nagyobb tárhellyel bíró készülékek sokszor akár 100 ezer forinttal is drágábbak lehetnek, sokan a kisebb felszereltségű modell mellett döntenek. Ez viszont könnyen lehet, hogy olyan eseteket hoz el, amikor nem tudunk ellőni egy képet, mert betelt a tárhelyünk. Persze ezen kívül is sok minden vezethet a készülékünk lelassulásához, a jó hír viszont az, hogy van megoldás. Néhány egyszerű lépéssel jelentősen felpörgethetjük készülékünk sebességét – írja a SlashGear.

Érdemes például kiemelt figyelmet fordítani arra, hogy a háttérben csak olyan appok fussanak, amikre szükségünk van, és az olyan alkalmazásokat, amik átmenetileg nem reagálnak, azonnal zárjuk be. Régi trükk emellett, ha szimplán újraindítjuk a mobilt, ezzel ugyanis automatikusan kiürül a RAM, aminek telítettsége sok bosszúságot okozhat.

Ha a tárhellyel gyűlik meg a problémánk, érdemes törölni a böngészőnk adatait, az ott tárolt sütiket is, valamint az App Store-ban is érdemes lekapcsolni az alkalmazások automatikus frissítését.

Az Apple is azt tanácsolja a fogyasztóinak, hogy legalább 1 GB szabad helyet biztosítsanak mindig a készüléken, ugyanis így szavatolható a kellemes felhasználói élmény. Ennek részeként az iMessage-ből is érdemes törölni időnként elemeket, ha például túl sok videót vagy képet továbbítunk.

Végül a szakértők azt tanácsolják, kerüljük az extrém meleg és hideg időjárási körülményeket is, ezek ugyanis komolyan megzavarhatják a rendszer működését. Időközönként az akkumulátor állapotát is érdemes felmérni – erre egyébként külön applikációk is vannak. Emellett ott van a merülő készülékek megmentője, az energiatakarékos üzemmód, ami ugyan hosszabb időt biztosít, míg töltőre bukkanunk, ugyanakkor nagyon lelassítja a rendszert. Végül akár a rossz hálózati körülmények is megnehezíthetik a helyzetünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik