Tech

Ez az utóbbi idők leghasznosabb Google Chrome kiegészítője

Jaap Arriens/NurPhoto via Getty Images
Jaap Arriens/NurPhoto via Getty Images
Sokkal egyszerűbbé válik a neten talált képek és mémek továbbküldése.

Egyszerű, de annál hasznosabb Google Chrome kiegészítő a magyar fejlesztésű Lazy Felix, amire a HVG bukkant rá: a bővítmény véget vet a képek kezelésével járó – általában teljesen felesleges és időhúzó – letöltéssel, majd feltöltéssel járó procedúrának. Ezzel a kiegészítővel mostantól minden korábbinál egyszerűbb lesz mémet küldeni az ismerősöknek.

A telepítést követően (ami csak egy kattintás a bővítmény adatlapján), ha egy képre visszük az egeret a böngészőben, akkor a fotó jobb alsó sarkában megjelenik egy mancs ikon, amire rákattintva megjelölhetjük a képet. Ha ezután lenyitjuk a böngészőablak jobb felső sarkában található, cicás Lazy Felix panelt, akkor megtaláljuk az összes korábban megjelölt képünket.

És ekkor jön a „varázslat”, azaz a bővítmény lényege: ha a megjelölt anyagokat be akarnánk illeszteni valahová (például egy e-mailbe, egy Messenger üzenetbe vagy egy kommentbe) akkor csak rá kell kattintani a fotóra és azok máris bekerül a kívánt helyre – ezzel a megoldással egyszerre akár több kép is pillanatok alatt beilleszthető a kívánt helyre. A műveletről egy videó is készült, ami megmutatja mennyire egyszerű a kiegészítő használata:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik