Tech

Alan Rickmant ünnepli a Google, de a magyar verzióba kellemetlen hiba csúszott

Cambridge Jones/Getty Images
Cambridge Jones/Getty Images
A magyar verzió valamiért nagyon félre ment, két tévedés is összejött.

A világ több országában, így hazánkban is a mai Google Doodle (a keresőmező felett megjelenő grafika) a 2016. január 14-én elhunyt Alan Rickman színészt előtt tiszteleg, akiről a kereső többek között azt írja, hogy “a mai alkalmi logó az angol színészt és rendezőt, Alan Rickmant ünnepli, aki közel 40 éves karrierjével a szórakoztatóipar varázslója volt”. Számos remek alakítása és munkája mellett utalva ezzel a Harry Potter-filmekben betöltött ikonikus szerepére.

Google

A magyar verzióba ugyanakkor elég kellemetlen hiba csúszott, hiszen a képre kattintva egy olyan oldalra jutunk, ahol az szerepel: „Alan Rickman születésének 76. évfordulója”, ami két okból is téves. A színész ugye 1946. február 21-én született, tehát nem ma van az évforduló, de ha még ma is született volna, akkor is Rickman 77. születésnapját ünnepelnénk, és nem a 76-odikat.

24.hu Itt valami csúnyán félrement.

Hogy miképp csúszhatott hiba a hazai verzióba, arról nincs információnk, de az eredeti angol verzió egy szóval sem említi, hogy Alan Rickman születésnapját ünnepelnék. Ehelyett a szöveg megemlíti, hogy 1987-ben ezen a napon szerepelt a Broadwayen előadott Les Liaisons Dangereuses (Veszedelmes viszonyok) című darabban, ami nagy hatással volt a színész karrierjének alakulására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik