Tech

Az iPhone-tulajdonosoknak kedvez a Windows frissítése

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Az androidos tulajdonosok számára régóta adott a lehetőség, hogy a Phone Link alkalmazáson keresztül csatlakoztassák a mobiljukat a Windows PC-jükhöz, ez a funkció azonban mindeddig elérhetetlen volt az iPhone-tulajdonosok számára. A Windows bejelentése szerint a mai nappal ez megváltozik, így az iOS-felhasználók is szinkronizálhatják hívásaikat, üzeneteiket és kontaktjaiakat a számítógépükkel.

A funkciót február óta tesztelik a redmondi vállalatnál, és a hivatalos információk szerint ha az első napon még nem is érhető el mindenki számára a funkció a Windows 11 operációs rendszeren, május közepéig az összes felhasználó megkapja a hozzáférést.

Ahhoz, hogy ellenőrizzük, van-e már hozzáférésünk, egyszerűen pötyögjük be a Microsoft tálcáján található keresősávba, hogy Phone Link, egy irányított telepítés után pedig már láthatjuk is az eredményt.

Az Apple-kompatibilis Phone Linkhez iOS 14 vagy annál újabb iOS rendszerrel ellátott készülék szükséges, ezen felül Windows 11-es PC és Bluetooth-kapcsolat kell még. Az alkalmazás frissítése ugyanakkor nem teszi lehetővé a kép-, illetve videómegosztást és a csoportos üzenetküldést sem. A funkció csak iPhone-on érhető el, egyéb Apple-eszközön nem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik