Tech

Örülhetnek a WhatsApp felhasználók, fontos újítás érkezik

Végre több okostelefonon is használhatóvá válik ugyanaz a profil.

A felhasználók jelentős része régóta várták, és a WhatsApp fejlesztői végre elkezdték bevezetni a funkciót, aminek hála már nemcsak számítógépek és táblagépek lesznek hozzákapcsolhatók egy már létező fiókhoz, hanem újabb okostelefonok is – magyarán ugyanazzal a számmal több mobilon is használható lesz a szolgáltatás. Ennek hála például a céges telefonunkon is használhatóvá válik a privát számunkkal regisztrált fiók

Az alapértelmezett eszközünk mellé (amihez a regisztrált telefonszámunk tartozik) négy további okostelefon hozzáadására lesz lehetőség, ugyanolyan módon, ahogy jelenleg egy böngésző vagy az asztali alkalmazás esetében, és ezt követően az elérhető funkciók is hasonlóak lesznek. Megkapjuk az üzeneteket, befutnak a hívások, aktiválódik a végpontpok közti titkosítás, sőt, egy évre visszamenőleg szinkronizálódnak az adatok az újonnan felvett eszközökön.

Érdekesség továbbá, hogy kapunk egy biztonsági funkciót is: az alapértelmezett eszköz hosszabb inaktivitása esetén a WhatsApp a csatlakoztatott eszközökről is magától ki fog jelentkezni.

A frissítés bevezetése megkezdődött, az új verzió ugyanakkor itthon még nem elérhető, de az elkövetkezendő napokban vagy hetekben szinte biztos, hogy a mi régiónkban is megjelenik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik