Tech

A Twitter ingyen visszaállítja a kék pipát a nagy elérésű profiloknál

Chris DELMAS / AFP
Chris DELMAS / AFP

Egyes, egymilliónál több követővel rendelkező Twitter-fiókok kék pipa jelvényeit a Twitter visszaállította anélkül, hogy azok fizettek volna az előfizetésért. A BBC szerint Beyoncé, Victoria Beckham és a futballista Harry Kane is visszakapta a kék pipacsot. Mindez azután, hogy április 20-án Elon Musk döntésének megfelelően eltörölték az ingyenes kék pipát, ami a közéleti szereplők és hírességek hivatalos profilját jelölte, és eredetileg hitelesítési eszközként használták, hogy segítsen megállítani a hamis fiókokat és a félretájékoztatás terjedését.

Most azt jelképezi, hogy egy fiók előfizetett a Twitter Blue nevű prémium szolgáltatásra, és a fizetés teljesítéséhez ellenőrzési folyamat is kapcsolódik. Különböző árak vannak attól függően, hogy hol történik az előfizetés, de a pipa körülbelül 8 dollár havonta.

Sok felhasználó azonban úgy döntött, hogy nem fizetik ki az előfizetési díjat, és április 20-án kezdték elveszíteni a pipáikat. Musk döntése rendkívül népszerűtlen volt, rengetegen bírálták ezért, és sokan demonstratívan nem kérték a kék pipát. Közülük a legnagyobb elérésű profilok közül többen is visszakapták azt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik