Tech

Ezeknek a hírességeknek Elon Musk fizeti a Twitterezését

STR / NurPhoto via AFP
STR / NurPhoto via AFP

Miután Elon Musk tavaly év végén átvette az irányítást a Twitter felett, alig fél év alatt sikerült felére csökkenteni annak értékét, és még a nimbusza is sokat romlott a felhasználók szemében. Az egyik legnépszerűtlenebb döntés az volt, hogy eltörlik az ingyenes kék pipát, ami a közéleti szereplők és hírességek hivatalos profilját jelölte.

Erre aztán Musk humorához hűen április 20-án, a marihuána világnapján sor is került. Azok a celebek pedig, akik nem voltak hajlandók 8 dollárt fizetni havonta a dél-afrikai milliárdos cégének, elbukták a profiljuk eredetiségét jelző szimbólumot. Volt azonban néhány meglepő kivétel, akik megúszták a purgálást – írja a Gizmodo.

Annak ellenére, hogy hosszú hónapokon át kritizálták Elon Musk vállalatának üzleti tervét, a Tesla és a SpaceX vezetője vállalta, hogy saját zsebből fizeti a legismertebb horroríró Stephen King, a Star Trek színész William Shattner, és a kosárlabda élő legendájának, LeBron Jamesnek a Twitter Blue előfizetését.

A hírességek megköszönték, és elfogadták a lehetőséget, ám Musk jelezte, másnak nem tervezi fizetni a prémium profilt. Így olyan közszereplők bukták el kiemelt státuszukat, mint például Cristiano Ronaldo, vagy Beyoncé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik