Tech

Fontos újítással szerelik fel az androidos mobilokat

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A Google megkezdte egy automatikus archiválási eszköz bevezetését az Android-eszközökre, amelynek célja, hogy anélkül szabadítson fel tárhelyet, hogy teljesen eltávolítaná az egyes alkalmazásokat az eszközökről. A Google szerint az új opció akár 60 százalékkal is csökkentheti a ritkán használt appok által elfoglalt tárhelyet – írja a Verge.

Az archivált alkalmazások ezt követően az ikonra helyezett felhő jel által lesznek megkülönböztethetők a többiről. Az archivált alkalmazásokat megérintve a rendszer újra letölti és visszaállítja azok beállításait, feltéve, hogy az alkalmazás még elérhető a Google Play-en.

A funkció elsősorban azok számára lesz hasznos, akik olyan androidos mobilt használnak, aminek nem bővíthető a tárhelye. A Google ugyanakkor megjegyezte, nem minden applikációnál működik majd az automatikus archiválás funkció. A szolgáltatás igénybe vételéhez mindössze egy felugró ablakot kell lekoppintani, amikor új alkalmazást próbálunk telepíteni egy olyan eszközre, amelynek elfogyott a tárhelye. Amennyiben engedélyezve van a funkció, a telefon azonnal archiválja az összes nem használt alkalmazást a készüléken.

Az Android automatikus archiválási eszköze több évvel az Apple által az iOS 11-ben kiadott Offload Unused Apps funkciója után érkezik, amely szintén képes volt törölni néhány kevéssé használt alkalmazást, miközben megőrizte azok adatait.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik