Tech

Sokan fognak örülni a Vodafone mobilnetes újdonságának

Getty Images
Getty Images
Itt a görgethető adatkeret, a RED díjcsomagoknál pedig jön családon belül megosztható adatkeret.

A Vodafone nem korlátlan adatkerettel rendelkező ügyfeleinek kétharmada nem fogyasztja le a díjcsomagjában foglalt adatot, és erre a jelenségre kínálhatnak megoldást a szolgáltató görgethető adatkeretet biztosító Go díjcsomagjai. A Go Light+, Go Easy+, Go Midi+ és Go Super+ esetén a fel nem használt adatkeretet átgörgethető a következő hónapra, így a megvásárolt, de fel nem használt adatmeennyiség nem veszik el, hanem a következő hónapban is felhasználható.

A görgetés automatikusan elindul, amennyiben legalább 1 MB adathasználat történt a tarifában foglalt adatból. Tehát a megmaradt adatmennyiség automatikusan átkerül a következő számlázási időszakra, anélkül, hogy az előfizetőknek ezzel bármi teendőjük lenne. A szolgáltató felhívja a figyelmet arra, hogy csak az aktívan használt kártyák esetén működik a görgetés.

A Go mellett a korlátlan belföldi adattal rendelkező RED díjcsomagok is megújulnak, itt megjelenik a családon belül megosztható adatkeret.

A nemzetközi és hazai mobilpiaci riportok és jelentések alapján az egy főre jutó mobiladathasználat évente átlagosan harmadával növekszik. Az egyre nagyobb adatigényt támasztja alá a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb mobilpiaci jelentése is, ami az elmúlt 4 évet figyelembe véve évente átlagosan 35 százalékos növekedésről számolt be. A Vodafone Magyarország saját kimutatásai is hasonló tendenciákat mutatnak: nem korlátlan tarifacsomagos ügyfelek átlagos adathasználata 3-4 GB körül mozog, míg a korlátlanságot kínáló RED-es ügyfelek átlagos adatfogyasztása már több mint 25 GB/hó, és folyamatosan növekszik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik