Tech

Különleges meglepetést rejt a Google keresője

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

A Google időről időre előáll valamilyen ötletes animációval (Google Doodle), amivel feldobja a netes kereséseket. Most a csillagászat szerelmeseinek kedveznek, ugyanis aki beírja a keresőbe a meteorit szót, annak egy tűzgolyó süvít majd el keresztbe a képernyőjén, becsapódáskor meg is rengetve azt.

Nem kizárt, hogy a techcég edukációs jelleggel rejtette el az animációt a keresőben: egészen pontosan amiatt, hogy kiemelje a meteor és a meteorit közötti különbséget – teszi hozzá a hvg.

A csillagászok azt a fényjelenséget hívják meteornak, amelyet az űrben keringő kisebb-közepes testek keltenek, amikor a Föld légkörével érintkezve felizzanak. Meteoritnak ezzel szemben azt a kőzetdarabot nevezik, amely a meteorból esetlegesen megmaradva földet is ér.

A húsvéti tojás a Chicxulub vagy a Chicxulub kráter beírásával is működik, teszi hozzá a Back End News. Ez a megnevezés arra a jelenségre utal, amely a földtörténet egyik legkatasztrofálisabb eseményét váltotta ki, mintegy 66 millió évvel ezelőtt. Ekkor csapódott a tengerbe egy aszteroida a mexikói Yucatán-félsziget partjainál. A becsapódás olyan eseménysorozatot indított el, amely az állat- és növényfajok háromnegyedének kihalásához vezetett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik