Tech

Tényleg kézikonzolt készít az Asus

Nem áprilisi tréfa volt a tajvani gyártó elsejére időzített nagy bejelentése.

Először április 1-én bukkant fel az interneten az Asus ROG Ally névre keresztelt kézikonzol, és a dátum miatt sokan joggal hihették, hogy a tajvani gyártó egy ilyen fáradt poénnal igyekezett részt venni a sok márka által még mindig kötelezőnek tartott vicceskedésben. A hordozható játékgépről ugyanakkor kiderült, hogy a cég nem poénnak szánta, hiszen április 3-án az eszköz ismét szerepelt egy hivatalos Twitter-posztban, ahol a gyártó bejelentette, a ROG Ally igenis létezik.

Amit tudni lehet, hogy Windows operációs rendszert futtató gamer kütyüről van szó, amiben egy, az AMD-vel közösen fejlesztett SoC APU (nagyon egyszerűen: processzor és grafikus chip egyben) kapott helyet – a gyártó állítása szerint jelenleg ez a leggyorsabb ilyen jellegű lapka a piacon.

Az Asus által közzétett videóból kihámozható továbbá, hogy az gép Full HD felbontású kijelzővel érkezik, a gamepad testreszabható, továbbá a kütyü hozzáköthető az általunk is kipróbált ROG XG Mobile eGPU eszközökhöz, magyarán támogatott a külső grafikus vezérlő, ami akkor jöhet jól, ha a beépített kijelzőnél nagyobb képernyőn (monitoron, tévén) tervezünk játszani – mert a jelek szerint ez a lehetőség is adott lesz, akár csak egy hagyományos Nintendo Switch esetében.

Hogy a ROG Ally pontosan mikortól lesz elérhető kereskedelmi forgalomban (vagy előrendelhető), illetve mennyiért, arról egyelőre nincs hivatalos információ, de az Asus hagyományosan a májusban esedékes, tajvani Computex kütyüexpó alkalmával szokta részletesen bemutatni az újdonságait, így van rá esély, hogy egy hónapon belül ezek a részletek is kiderülnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik