Tech

Olcsóbb lehet az Xbox konzolok tárhelyének bővítése

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

A Microsoft még 2020-ban mutatta be az Xbox Series S / X konzolokat, amelyekkel egy tárhelybővítéshez használatos SSD-t is piacra dobtak. Ezekre azért volt szükség, mert a Sony konzoljával ellentétben az Xboxokat nem lehet szinte akármilyen SSD-vel megspékelni, csakis a gyártó által jóváhagyott darabokkal. Ezek ára azonban az évek múlásával nem lettek olcsóbb.

A Verge szerint ennek leginkább az volt az oka, hogy a Seagate volt az egyedüli gyártó, amely ilyen egységeket kínált a felhasználóknak. Az egy terabájtos egységeket az Egyesült Államokban 220 dollár környékén lehet megvásárolni, míg itthon nagyjából 120 ezer forintot kell kicsengetni értük. Az 1 TB-s egység mellett 512 gigabájtos, és 2 terabájtos kártya is kapható.

Most azonban úgy tűnik, egy új gyártó megjelenésével jóval olcsóbbá válhat a tárhelybővítés a next-gen konzolokon. Az amerikai Best Buy listáján ugyanis egy időre megjelent a Western Digital C50 1TB-os bővítőkártyája, ami 40 dollárral volt olcsóbb, mint a másik gyártó terméke. Arról azonban egyelőre nem tudni, mikor válhat elérhetővé a Western Digital új, 1 TB-os bővítőkártyája az Xboxhoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik