Tech

Egymillió dolláros nyomravezetői díjat ajánlott fel Elon Musk

Egymillió dolláros, azaz mintegy 350 millió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel Elon Musk – írja a Business Insider. A cél azon személy vagy személyek azonosítása, akik botnetek révén befolyásolják a felhasználók elérését.

Idriss Bigou-Gilles / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

A Twitter pénteken nyílt forráskódúvá alakította egyes algoritmusait, az adatokból kiderült, hogy az előfizetéses Twitter Blue előnyt élvez a rendszerben, az algoritmus pedig képes olyan negatív visszacsatolási hurkokat kialakítani, amelyek mérsékelhetik egyes felhasználók hírnév-pontszámát. Ezt az értéket többek között a blokkolások, némítások és spamként való jelentések csökkenthetik, visszavetve az adott fiók elérését.

A botnetek állítólag ezt kihasználva tudják mérsékelni egyes felhasználók pontszámát.

A botnet olyan eszközök összessége, amely botokat futtat, az ilyen rendszerekkel különböző támadásokat lehet végrehajtani.

A Twitter esetében a botnetek fiókok felett veszik át az irányítást, és tömeges blokkolással, tiltással és egyéb módon csökkentik bizonyos felhasználók értékelését. Musk a jelenséget bemutató tweetre azt reagálta, hogy egymillió dolláros díjat ajánl fel annak, aki segít kideríteni, ki áll a támadások mögött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik